به گزارش خبرنگار مهر، توکل دارایی پیش از ظهر شنبه در جمع خبرنگاران و هیئت ژاپنی از شرکت "زندگی درخت" اظهار داشت: همدان از نظر تاریخی جایگاه و خاستگاه شایسته ای دارد و ابن سینا بیش از هزار سال پیش در همدان می زیسته که تالیفات مهمی را در زمینه طب سنتی و سایر علوم داشته است.
وی در ادامه به فعالیت های بنیاد بوعلی سینا اشاره کرد و ابراز داشت: این بنیاد هفت سال پیش در همدان تاسیس شده و فعالیت هایی را در زمینه معرفی بوعلی سینا و آثار و کتاب های وی انجام می دهد.
مدیر روابط عمومی و امور بینالملل بنیاد بوعلیسینا با بیان اینکه تصحیح کتاب قانون برای نخستین بار در بنیاد بوعلیسینا در حال انجام است، افزود: در سال 93، دو جلد از پنج کتاب قانون در حال تصحیح به زبان عربی است.
دارایی با اشاره به اینکه تصحیح این کتاب بر عهده نجفقلی حبیبی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی است، عنوان داشت: وی رئیس گروه مصححان بوده و به زودی تصحیح شده این کتاب در سال جاری به چاپ می رسد.
وی با بیان اینکه در بنیاد بوعلی سینا به همه کسانی که می خواهند در مورد بوعلی سینا و کتاب های وی اطلاعات کسب کنند، راهنمایی و اطلاعات داده می شود، بیان داشت: چنانچه کشوری بخواهد راجع به ابن سینا اطلاعاتی کسب کند آن را در اختیار کشورها قرار می دهیم و در بنیاد بوعلی سینا بانک اطلاعاتی در مورد مکان ها و کشور هایی که در مورد بوعلی سینا تحقیق می کنند وجود دارد.
مدیر روابط عمومی و امور بینالملل بنیاد بوعلیسینا با تاکید بر اینکه بوعلی سینا علاوه بر طب در علوم دیگر مانند فقه نیز استاد و حکیم بوده است، ابراز داشت: متاسفانه برخی ها فکر می کنند که حکیم هزاره ها بوعلی سینا تنها در زمینه طب تبحر داشته است در حالیکه وی به سایر علوم نیز تسلط داشته است.
وی با بیان اینکه این بنیاد برای معرفی ابن سینا، کنفرانسهای داخلی و خارجی برگزار میکند، افزود: سال گذشته هزارمین سال تألیف قانون را جشن گرفته و همچنین برنامههایی برای معرفی کتاب قانون در دیگر کشورها برگزار کردهایم.
دارایی با بیان اینکه تا کنون هیچ یک از کتاب های بوعلی سینا به ژاپنی ترجمه نشده است، اظهار داشت: برای ترجمه کتاب های بوعلی سینا به زبان های مختلف دنیا آمادگی داریم و در صورت همکاری شرکت ژاپنی آمادگی ترجمه کتاب بوعلی سینا را به زبان ژاپنی نیز داریم.
نظر شما